Thursday, January 8, 2015

2014

Okej, förvarning; Hille goes serious-mode. Har kämpat för att få klart detta inlägget i flera dagar nu.
Man kan säga att mitt 2014 har varit ungefär som mina känslor alltid är - extremt mycket upp och ner.
Det har varit många fina stunder och även de som varit peppande för mitt självförtroende, men förstås också de som gjort att jag suttit flera dagar i pyjamas och stirrat in i väggen av apati. Min farfar gick bort och många runtomkring mig mådde riktigt dåligt. Rent generellt sådär skulle jag nog inte kalla det ett bra år.
Jag önskar verkligen att jag hade vågat mer, och haft lite energi på lager när jag misslyckades gång på gång. Det har gjort att jag inte sett särskilt mycket mening i något, därav försummandet av bloggen bland annat. Det kändes inte som någon var särskilt intresserad av att läsa en massa melankoliska inlägg i vilket fall som helst.
Jag får påminna mig själv om det som gick vägen, som att jag vågade söka till designmarknaden À la London och kom med, för att inte tala om hur bra det faktiskt gick! Jag började göra smycken inför marknaden, som jag sedan la på is under sommaren pga att självförtroendet svek mig, MEN; tänker ta upp det snart igen. Jag finner ändå en liten seger i detta, att jag hittade något jag kunde skapa som inte var mitt måleri. Även att jag vann Elsa Billgrens header-tävling gjorde förstås väldigt mycket, efter det har jag fått ett helt gäng beställningar och kan äntligen kalla mig det jag velat göra i så många år - frilansande illustratör!
Men vi kanske ska ta en titt på'att iaf;I januari gjorde jag sånt som att klä ut mig till the log lady och gå på Jazzhusets Twin peaks-kväll, tog foton i snön och jagade efter semlor.


Redan i februari hade jag testat ett antal. Semlor, alltså. Här med papi & famo. I skrivandets stund får jag SUPERCRAVINGS.


Jag ställde ut analoga foton på Viktors kaffe.


Det kändes som att våren hade uteblivit helt och kanske hade den till och med svalts av en annan dimension för att aldrig återvända (sådär som det är varje år) men till slut gjorde den förstås det. Här är när Amy och jag fotade analoga, mystiska foton på Ramberget.


Vår, ljuva vår. Jag var förstås med på À la London här också, som jag redan nämnt.
Helt plötsligt var det sommar och vilken en! Så fin var den ändå, med flera turer till småland, häng vid sjöar, rawfood-fest på en strand, braiga personer som kom och hälsade på, vintage-party...
En av de bästa dagarna på hela året var förstås när vi gjorde en roadtrip till Norrköping och gick på Harry Potter the Exhibition!


Jag var även med i Djungeltrummans picknick-tävling för att vinna en Way out west-biljett, vilket jag gjorde!! Det var första gången jag var på Way out west, eftersom det inte riktigt existerar i min verklighet att ha råd med en sådan festival. Det var en väldigt häftig upplevelse med många bra spelningar och superfina vänner, även om folkmängden gjorde mig aningen matt och en återkommande känsla av att jag inte riktigt hörde dit var rätt så påtaglig.


I slutet av sommaren ställde jag och guddi ut lite tavlor på Eksjö stadsfest. Där i den ofokuserade bakgrunden kan ni ana mina verk.


Vid samma smålandsvistelse åkte vi ut till Lisas sommarstuga och paddlade kanot, kajak och rodde båten ut till en udde. På tillbakavägen bytte vi så alla skulle få testa på olika. Det är helt klart en dag jag kommer minnas länge , vi hade så himla kul och det var första gången jag paddlade kanot!


Danne flyttade in hos oss för att leta jobb här i gebege och det kändes skönt att ha sällskap om dagarna, så jag inte skulle falla tillbaka in i sitta-i-pyjamas-apatin.
Jag kan inte riktigt minnas vad jag gjorde under hösten med undantag för några händelser så som Kennys födelsedag, min bitterhet över att så många började plugga men jag var nästintill sysslolös, vissa nederlag och förstås valet. Okejdå, jag gjorde faktiskt en del illustrationsbeställningar.
Tiden försvann och plötsligt var vi i Skottland (ja, jag ska lägga upp fler bilder därifrån snart). ÅH vad underbart det var att vara tillbaka. Vi hittade på en massa fina saker så som att göra en dagstrip över gränsen till England för att se ett av Harry Potter-slotten; Alnwick castle (som även var med i Downton Abbeys julavsnitt!! blev så glad!) och lite andra häftiga platser.


Väl tillbaka i ett mycket mildare Sverige så var det Halloween. Firades både hos oss i Göteborg och hos Albin i Nässjö (bilden).


Sedan följer en månad av att måla beställningar, förbereda inför Röda stens julmarknad och att fylla hela 26 år. Har inga bilder från det, minns inte ens om jag tog några, men kanske att jag gjorde det med den analoga kameran och den rullen är inte framkallad än. Här är iaf Rowena Ravenclaws diadem som jag fick av Kenny i födelsedagspresent, som jag nämnde i förra inlägget. Ja, ni kan ju tänka er att jag typ satt och gapade i tio minuter efter att jag fått det. HELT galet!

Ja, sedan vet ni ju att det var Rödas sten och sedan gick allting väldigt fort fram till jul.
Nu tycker jag väl ändå att detta året kan få bli något vettigt av. vi hoppas på det.

14 comments:

 1. Jag måste bara säga två saker:
  1. Du är så nedrans bar och jag tror verkligen på dig. Du verkar vara en helt fantastisk människa och ibland kan jag sparka på mig själv lite för att jag inte tog tillfället i akt och lärde känna dig ordentligt när vi båda bodde i London. Du verkar vara så nedrans kick ass, och du kan banne mig göra allt; det är jag ganska så säker på.
  2. Älskar dig som Log Lady. Alltså verkligen <3<3<3

  Puss

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, alltså TACK. du verkar ju vara en fantastisk person du med och det känns så himla trist att vi inte hann ses mer ja, men det var kanske inte rätt tillfälle bara. tror nog vi får fler chanser i framtiden, om inte annat så hoppas jag det iaf!! puss!

   Delete
 2. skitfina foton!

  kan verkligen känna igen mig i det du säger, 2014 var inte ett särskilt bra år överlag, och jag gick mest runt med känslan av meningslöshet. vad fan är meningen med nååånting? ungefär. ändå hade det ju sina fina stunder, lätt att glömma bort dem. jäkla skönt är det i alla fall, att 2015 är här.

  ReplyDelete
  Replies
  1. låt oss göra 2015 till ett riktigt förbannat jävla fint år!

   Delete
 3. Sista bilden på dig är helt magisk. Jag tror på ditt 2015! <3

  ReplyDelete
 4. Hej Hille du är la för fin! Håller tummarna för att du får asmöe goa illustrationsjobb i år! I sommar vill jag komma och hänga på nån ö med dig! // Lisa (näs-sjö)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja! det ska bli ett så jävla bra år och ja, KOM HIT O HÄNG PÅ ÖAR låter helt förträffligt.

   Delete
 5. Snubblade in på din blogg och har har lyckats ta mig ända tillbaka till 2012 *creep*. Älskar din blogg och dör lite för allt som har med Harry Potter att göra!! Dina bilder, din konst, dina ord. Så himla fint. x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, men tack! så himla fint sagt, blir superglad!

   Delete