Monday, March 10, 2014

om vardag och sorgligheter

förra helgen skulle jag bege mig till småland för att umgås med familjen i några dagar. samma morgon som jag skulle åka så ringer pappa och berättar att min allra käraste farfar har gått bott under natten. min fina farfar som jag träffade i princip varje dag under hela min barndom, då vi bodde i samma hus (för att sedan flytta bara några hundra meter bort). alla vår- och sommardagar jag spenderade med honom och farmor på deras koloni.
jag är ändå så tacksam att jag fick så mycket tid med dem båda, då. nu vet jag inte vad jag ska känna inför att jag inte fick ta farväl, jag minns ju inte ens vad vi sa till varandra sista gången vi träffades. jag försöker att inte tänka på det, utan att fokusera på de saker jag minns och förknippar med honom istället. de där små detaljerna. jag skrev en lista på tåget så att jag aldrig, aldrig ska glömma.
varje dag tänker jag på min bästaste, finaste farmor som nu sitter ensam om kvällarna, när hon alltid haft någon där. de senaste 62 åren. under de dagarna jag tillbringade hemma så var jag allra mest hos farmor. drack alldeles för mycket kaffe. pratade om farfar. lånade symaskinen för att fixa till second hand-fyndade klänningar samtidigt som såpoperor gick på tv i bakgrunden. önskar verkligen att jag bodde lite närmre nu, för det var de mysigaste dagarna (men självklart även de mest sorgliga) på länge.bästaste farfar

Som vanligt har jag varit dålig på att använda systemkameran, men har tagit en hel del analoga och förstås med mobilen. men här är iaf lite sådant som jag har dokumenterat med kameran.


dagen innan jag skulle åka till nässjö hjälpte kenny mig med att färga håret med henna. ze result.


något som är så himla skönt är att det har blivit så mycket ljusare på sistone. till och med i vårt sovrum där det annars är så mörkt.


tips till äggätare (men glöm inte att de ska vara kravmärkta!!): stek med kokosolja. och när jag ändå tipsat om det: kokosolja till ALLT. typ. bäst. fast det visste ni säkert redan.


fick ett så himla fint svar från min brevvän i form av detta!! can light up any day.


kreativt kaos vid en collab med Ellinor ♡ en kväll. vid detta tillfället gjorde vi Elsa och Anna från Frozen som ravenclaw/hufflepuff:are.


papi och ninja! det var mycket gos förra helgen. mycket bra terapi.


som sagt. ninjiseeeen.


och självklart denna nyfikna fröken ♡♡


sedan fick jag också denna fantastiskt fina tröja av min bästa stina! försenad födelsedagspresent eftersom den beställdes från usa. helt klart värd väntan!


en mystisk döskalle utanför mor & far. vi blev fundersamma över hur den hamnat där.


vi hade sleep-over hos lovisas familj på landet, och hjälpte (läs: tittade på och åt godis) henne packa inför den officiella flytten till gbg!


fin frukost och fina brudar!


till sist: väldans goda blodapelsiner som jag fick av farmor och en köksmatta som köptes för en billig peng på en nässjö-loppis.

ska försöka bättra mig de kommande dagarna med lite inlägg om t.ex porträttbeställning och mina senaste analoga foton! puss så länge.

t: an update. my grandpa♡ passed away and I spent some time in my hometown… and some other stuff that I've been up to lately.

5 comments:

 1. *krama om*
  /Sash

  ReplyDelete
 2. hoppas det var okej att vara med på bloggen sådär, ändå.. beklagar sorgen <3

  ReplyDelete
 3. beklagar sorgen, och känner med dig. har varit på min morfars begravning idag. sällan gråtit så mycket som jag grät idag. och då är jag ändå en ganska blödig människa. så konstigt, det här med livet. det är mest det som får mig att storgråta. hur allting bara kan ... ta slut. bara sådär. ett helt liv. jag försöker också att tänka på alla fina minnen.
  kram

  ReplyDelete
 4. så himla fint. påminner om en kanin jag hade då jag var liten, fick lite nostalgi sådär i klassrummet.
  aldrig känt någon som har gått bort och är riktigt glad över det, men samtidigt så jävla rädd då man vet att det kommer att ske någon gång. Jag har ingen aning om hur det känns men jag hoppas verkligen att du mår bättre snart och jag beklagar verkligen sorgen. du verkar som en himla bra person, kram.

  ReplyDelete