Thursday, August 11, 2016

genom drömmiga dammiga gamla filterThey say home is a place you can choose to be
And I've decided to carry home inside me
So it's not really as if I am leaving
It's more like something pulling me
Because behind everything that I do
I just want to forget, want to carry this through
Fill my lungs with the sweet summer air
In my heart, in my mind I am already there


Tuesday, August 9, 2016

stockholm stockhölm stöckhölm


de sista dagarna av juli stack jag, malin, lovisa och david till hufvudstada för att gå på stockholm music & arts! jag upptäckte nämligen i våras att ♡ sigur rós ♡ skulle komma dit och blev tvungen att köpa en biljett till lördagen på stört! i tio år nu har jag drömt om att få se dem, sedan jag snodde en poster (på hultsfredsfestivalen -06) inför deras spelning i rättvik och önskadeönskade att jag kunde åka dit. men nu så!
vi hängde lite i gamla stan och åt glass på stikkinikki. deras veganska chokladglass!!! me oh my
vi bodde på vandrarhem på skeppsholmen så det var väldans smidigt att ta sig till festivalområdet och att gå på moderna museet, förstås! inträde till yayoi kusamas utställning ingick i festivalpasset vilket vi självklart inte tackade nej till.det första vi såg var patrick wolf, som jag inte visste skulle spela förrän bara några dagar innan. vilken bonus!! lyssnade en hel del på honom förr så det blev väldigt nostalgiskt och fint. very charming indeed!sedan var det dags för vasas flora och fauna som också var så himla fint och bra!! efteråt gick vi bort och kollade in lite merchandise för malin ville köpa något med dem. då får vi se att bandet står och hänger i närheten! så malin köper en vinyl och får den signerad :') it was a bjutifull moment!patti! ♡♡vi såg även ane brun och anna von hausswolff! efter anna var det dags för mogwai, som jag började lyssna på i samma veva som sigur rós back in the day så det kändes passande att de spelade så nära inpå varandra. vi sprang och ställde oss längst fram innan mogwai så att vi kunde stå kvar där till sigur rós. tha nackspärr som jag fick av att stå där så länge var totally wörth it!här börjar de!! ryyysningar!!!*sobbing* kan inte minnas att jag gråtit under en spelning innan men när de spelade starálfur.... kunde inte hantera. så. jäkla. bra.
nu kan jag bocka av "se sigur rós live" från min life-goals-lista!

efter spelningen åt vi churros (lyckan över att de var veganska!) och gick tillbaka till vandrarhemmet. sedan skulle jag och malin gå på boksläppet för the cursed child på sf-bokhandeln, men när vi kom fram var kön av det LÄNGSTA slaget. gullig var den dock (mitt nördhjärta♡), med många fina utklädnader! men eftersom vi hade stått upp i flertalet timmar orkade vi inte köa så vi gick hem och la oss istället.vi gick tillbaka och köpte varsin dagen därpå! nu önskar jag dock att jag inte läst den innan pjäsen för besvikelsen var TOTAL (undantag: scorpius). någon annan som läst den, vad tyckte ni?jessica tipsade om hallwylska museet så dit gick vi på söndagen! väldigt fancy med många fina detaljer. flyttar gärna in i detta rum om det är okej??vi åt förstås en del najs mat också. här är vi inne på ringen i skanstull där jag åt från "the plant", där allt är veganskt.vi gick förbi house of rym där jag ville ha allt men inte köpte något *ger mig själv en klapp på axeln*.däremot shoppade jag loss på goodstore! blev nästan lite tårögd av allt gött de sålde där inne.innan vi skulle ta tåget tillbaka till gbg satt jag och malin och hängde på ett litet ställe vid namn söders café och hon RADERADE POKÉMON GO (hennes surf hade tagit slut). starkt gjort, mah friend.

senare tog vi tåget hem och that concluded denna helg! utomordentliga personer, musikakter, konstupplevelser och matsensationer. låt oss göra det snart igen, stockholm! lovar att det inte ska dröja lika länge igen (sju år?!)!