Wednesday, December 30, 2015

en titt på Irland i oktober


Knäppt ändå. Att det redan är så längesen vi var där. Men 'bättre sent än aldrig' (som för övrigt borde bli mitt motto!!).
Jag åkte med Guddi, Stina och Jossan för att fira att de fyllt 25. They grow up so fast :')
Nåväl, eftersom jag blivit lat på äldre dar så får ni inte kommentarer till varje bild men slänger in några här och var;


"Se ut som att ni kollar på något! Eller pratar med varandra!" Eh.


Rotfrukter? Rotfrukter.


Här var vi på Irish museum of Modern art som var mycket bra. Dock önskade vi att det var större, eller att vi orkade gå genom en hel allé till den förväntade andra delen? Minns inte riktigt varför. Hungriga?? Väldigt trötta?? Båda? Nåväl.

Där nere fanns det många fina klänningar och en kille som hälsade på svenska! Quite charming.


Denna restaurang var väldans fin (och dyr) och jag tog dumplings, som visade jag vara mer som gnocchi? Inte den typen av dumplings som jag trodde, men himla gott ändå.


Ok, här måste jag bara inflika med att biblioteket på Trinity college var FREAKIN' AMAZING. Ville bo där. Eller skriva en historia som utspelar sig där. sigh. Vi såg även Book of Kells som vi förstås inte fick ta bilder på, men jösses amalia vilket arbete! Rätt så impad av alla små illustrationer i den.


Vi tog en dagstripp med "paddywagon tours" genom pittoreska byar och landskap (pittoresk är ett så roligt ord?).


Kuriosa: här åker vi igenom ett "fairy fort" med bussen. Här bor det fairies som inte gillar när folk *mess with their space*. Jag undrar hur de tog det när någon gjorde en väg rakt genom denna :((


Ser de inte lite ut som ett band på denna bild? Jag undrar vad de skulle spela för typ av musik. Och vad de skulle heta.


Bussresan tog oss även till Cliffs of Moher! På den finaste höstdagen ever?? Ja.
Förresten måste jag även nämna att scenen från klipporna i Half-blood prince spelades in här, eftersom jag i princip inte kan åka till något ställe som inte har en Harry Potter-referens. Såklart.


Look! I'm artsy! Här sitter jag och ritar av utsikten, väldigt avslappnat och naturligt sådär, ni vet.

Jag tror det får räcka för denna gång, satsar nog på ett gäng analoga till nästa gång.
Gott nytt år på er förresten! Ska se om jag hitta nån sån där ~snitsig blogglista~ att göra de kommande dagarna ☆

1 comment: