Tuesday, December 30, 2014

ett långt inlägg om en småländsk jul


Jag satte mig på tåget till *~småland~* och hoppade av i Jönköping för att ha en liten efterlängtad högskole-reunion! Här är vi hemma hos Sara...


...och har pepperkaksbak! Även pajmiddag & galenpanna. fem av fem toasters till den dagen!!


Grisen! ♡


Dagen därpå ble det brunch på Bryggan. Dreglar.


Hoppas verkligen inte det dröjer allt för länge till nästa reunion! Budapest?!


Vidare mot Nässjö och sedan till Solberga för julhäng hos Jossan & Mathias. Här går de in för den *~småländska julidyllen~* med brasa,
som det ska va.


Klä lite gran kan en också göra.


Även låta hunden posa framför den!


Väl i det Rydénska hemmet,


har mor & far självklart klätt granen med antika julgransprydnader och flaggor från Svensk-norska unionen. Varför leva i nuet, liksom.


Följde med far till sommarstugan för att ge fåglarna lite julmat.


Haj haaj.


Denna dam alltså. Försökte äta upp alla nötter som papi tappade. Svårflörtad när det gäller kameran också.


Och denna dam ska bli kliad heeeele ti'n.


Efter en uppesittarkväll med twister och andra vänskapsförstörande spel (just kiddin') hos Linn var det plötsligt julafton och till min lycka hade Kenny pallrat sig till min lelle hemstad!! Även guddis superbraiga och fina vän Anna var med!


Fotoalbums-tittande och glögg.


Lagom till Kalle började det snöa!! Vi trodde knappt våra ögon när snön även började lägga sig och vi var självklart tvungna att ta en promme med Ninjisen.


Sen åkte Anna hem men Bojan och Jossan tittade förbi och spelade lite zombie-spel med oss, lite invecklat men sköj. Otroligt fin julafton!! Trots att några saknades då förstås.


Jag fick horcrux/resurrection stone-ringen av Kenny (insert den gapande, helt förskräckta emojin här)!! Vilket påminner mig om att jag fortfarande inte visat min födelsedagspresent, med samma tema förstås. Ja, jag känner mig ofantligt bortskämd, nästan så det blir lite skämmigt att visa, måste jag säga!! Fattar det knappt. Sedan fick jag förstås en del andra väldans fina klappar, som t.ex en helt otroligt fin tavla som systra mi målat; med en val och vallmo. Ska visa någon dag, den sitter här på väggen nu.


ALLTSÅ bevare mig väl! Kolla vad guddi fick av Anna?!


Juldagen kom med sol och jag kände mig glad som en liten onge över hur fint allt var.


En Kenny.


Jag, mami, Kenny, Guddi och Ninja bestämde oss för att åka ut en sväng till sommarstugan medan far lagade juldagsmiddag.
Vid ena bryggan står bänkarna fortfarande i vattnet, tydligen.


Så ljuuust.


På eftermiddan tog vi bussen till Eksjö för att hälsa på i Mettes nya lya. HÄR kan vi snacka idylliskt, om jag inte tjatat tillräckligt om det än? Nää.Kikar in genom Mettes köksfönster.


You crazy kids, you.


Här har även Lovisa trillat in. Mysipysi.


Vi hann även med att spela fler hetsiga spel hos Stina och att äta smörgåstårta med bror och Emma som precis kommit hem från Kuba, innan vi satte oss på tåget genom snölandskapet tillbaka till Göteborg.

Jag hoppas att alla som läser detta har haft en fin jul, eller ledighet om ni inte firar jul, och fått ta det lugnt & ha det gött! Att ni även tänkt på de som inte har det lika bra ställt.
Och ja, nu sitter jag här i soffan, dagen innan nyårsafton. Det får väl bli något slags "året som gått"-inlägg nån dag snart, och alla de andra inläggen som jag inte hunnit med än pga tavlor som skulle målas och julmat som skulle ätas och nu nyårsfixande som skulle göras (eftersom vi ska äta tapas och spela spel här imorgon). Men jag vill iaf säga GOTT NYTT ÅR på er alla!! Hoppas nästa år blir det år ni vågar göra saker, hittar fler vänner, läser svinbra böcker och tar hand om er själva!

t: Christmas in my hometown! But first, reunion with some of my ladies from Uni in Jönköping ♡ Just a lot of hanging out with friends and family, eating lots of great food and playing games. I got the horcrux/resurrection stone from Kenny!! My sister got this incredible portrait of herself from Anna. Visiting our snowy summer house by the lake. Checking out Mette's new place... Lastly; I hope you had a wonderful christmas or vacation if you don't celebrate christmas! and HAPPY NEW YEAR, of course. I hope it'll be a great one and that you dare to do new things, find amazing new friends, read great books and take care of yourselves!

Friday, December 12, 2014

röda stens julmarknad

Nu får ni åter igen ursäkta den dåliga uppdateringen här - men jag har haft väldigt mycket för mig. Det har hänt lite grejer, sedan har jag även fyllt år och då varit i småland, och nu senast var det alla förberedelser inför Röda Stens julmarknad där jag medverkade förra helgen, 5-7 dec! Ska vi ta en titt på det?


Jag hade målat lite vykort för hand och framställt lite miniprints. (vimpeln har förresten Jossan gjort och jag fick den i födelsedagspresent♡)


Fixade otaliga pins gjorde jag med (fick sätta mig varje kväll och göra nya eftersom de gick åt så fort). Jag tror det blev hela 37 stycken faktiskt. Av dem sålde jag 35!! Helt otroligt, blir så himla glad.


Hade även fixat gigclée-prints av dessa två + min lelle ekoxe. Det är ju inte så billigt med gigclée så det var faktiskt första gången jag beställt tryck med det. Merlin's beard vad fina de blev!! Så otroligt detaljerat, ser ut som original ju.


Här ser ni mig under lördagen när jag fått förstärkning av Kenny (thanks m'love!!). Som ni även ser hade jag lite fler prints, det var de som blev över efter A la London i våras (20 st), tryckta på fotopapper. Som de gick åt! Har bara tre kvar nu, tror jag.


Skåda Röda Sten!


Där står Kenny vid bordet. Vi hade så himla fina grannar förresten. Hade verkligen superkul!


Fina plagg hos en av grannarna, Repris heter märket.


Jag gick runt och spanade lite på allt snajsigt.


Hittade Emma som jag hade som lärare under en del lektioner på gymnasiet. Det går väldans bra för henne, ni kanske har sett en del grejer i inredningstidningar och sånt! Så fintfint.


Här har vi min charmante bordsgranne som köpt en Fika-pin!


Till sist har vi Ellen och hennes granne! Har följt Ellen på instagram ett bra tag. ♡konstnärscrush♡


Hon gör så förbenat, ypperligt, lysande, förträffliga grejor!! Jag köpte mig en Audrey Horne, en Dale Cooper och den längst fram i bilden med barnet vid fönstret.

Ja, dä va dä peeps. Jag vill även säga TACK till alla finingar som kom förbi och handlade eller bara tjötade lite (min granne utbrast "vad många vänner du har!" vilket jag blev lite smått tårögd över).

Annars har jag faktiskt en hel del jag vill blogga om framöver, som jag ska försöka ta mig tid till. Jag har fått någon slags monsterförkylning så det kommer trots allt bli en del soffliggande de kommande dagarna. Men jag har även några porträttbeställningar kvar att göra inför jul (tack till er som beställt!!) så vi får se hur mycket jag hinner med. buh-bye så länge ♡

T: Last weekend I participated in Röda Stens Christmas market/fair. I sold almost everything I had with me!! 35 pins and lots of prints, I couldn't be happier. And take a look at all the other lovely artists and creative people, so much fun! Such a great event.