Friday, October 31, 2014

halloween

Jag har alltid älskat Halloween (tänker aldrig växa upp~~) så här får ni lite stämningsfulla bilder i dess anda!
Den Wednesday-inspirerade bilden är dagens outfit, imorgon blir det annan till den lilla halloweenfesten vi ska ha här hemma, så det får ni se senare. Nu ska vi självklart se lite skräckfilmer . Vad gör ni ikväll?
denna är ju även fortfarande lika relevant som förra året (av Séamus Gallagher).

t: happy halloween! what are you up to tonight?

Wednesday, October 29, 2014

edi!

Här kommer ett gäng med foton från Edinburgh, till att börja med då.


Vi bodde alltså hos Linn♡ (ni vet, min Watson som flyttade till skottelandet förra året för att plugga foto) och John i deras superduperfina lägenhet (men svinkalla :c heueheu, kommer aldrig vänja mig vid brittiska lägenheters kyla!!).


Det var riktigt svårt att fånga på bild hur fint det egentligen var eftersom det är så himla högt i tak! Men här ser man lite av köket.
Och en Kenny.Och vardagsrummet. himla knepigt att få med allt, man skulle tagit en panoramabild alltså. Dessutom så insåg jag innan att jag glömde ta en ordentlig bild på Linns "Harry Potter Shrine" i hyllan där (ni kanske anar marodörkartan). Men å andra sidan kanske ni kommer få tillräckligt med Harry P i kommande inlägg!
HÄHÄ, JUST KIDDIN', det blir aldrig för mycket Harry P (snällaslutainteföljamig).


hejhej edi jag gillar dig. trots din blåsighet.


Old town context ♡♡ köpte mig äntligen en liten luftballong som jag suktat efter sen 2011.

Där inne köpte jag ett jättefint snäckhalsband som jag ska visa någon dag.


Vi åt lunch på Henderson's som är en vegetarisk restaurang som ligger under lägenheten jag och mina vänner hyrde när vi pluggade i Edinburgh (det var även de som var hyresvärden då alltså). Det knäppa är att det aldrig blev av att jag åt där. Vet ärligt talat inte hur det blev så, men nu var det dags iaf! Jag testade vegansk Haggis som var riktigt, riktigt god faktiskt. Tipstips!


Vi var självklart även på Elephant house (japp, där var nästa Harry P-referens). På bordet kan ni även se ett halsband föreställande Hufflepuffs bägare som jag precis hade köpt.


Här är vi på Starbucks, som kanske inte är så himla häftigt, men de har ju fina fönster. och wifi. häh.


Jag avslutar detta inlägget med lite solnedgångsbilder som nästan får mig att dregla. dat light.


t: so this is the first post of our week in edi! we were staying with Linn and John and I just love their flat (imagine my face like the emoji with heartshaped eyes when I first saw it) though I'll never get used to how cold UK houses are :(. We visited some shops I've missed, like Old town context ♡ I finally bought myself one of those hot air balloons! We had lunch at Henderson's and I can't believe I've never been there before (especially since I used to live in the flat upstairs), I had the vegan haggis and it was sooo good! Then we visited Elephant house, naturally, and had some brownies & ice cream. Aaand here's some edinburgh-at-sunset-to-drool-over for ya.

Sunday, October 19, 2014

om att beställa porträtt/header!


Här kommer ett inlägg med exempel på beställningar och presenter jag gjort.
Jag vet att det är kräjsy poppis och många som sysslar med porträttbeställningar men jag tycker det är så himla, himla roligt att göra - och jag vill ändå visa att det inte måste vara ett "klassiskt" porträtt heller (även om många i detta inlägget kanske är just det), som exemplet nedan med Kenny och Toothless som jag gjorde till hans födelsedag. Det är ju de lite mer speciella/knäppa/fandom-aktiga porträtten som är extra roliga att göra!
Det senaste jag gjorde är en header till bloggen "the vintage pages", som ni kan se nedan. Jag kan alltså göra lite allt möjligt; bara man beskriver så noggrant som möjligt vad man vill ha så går det alltid att fixa, förutsatt att du är ute efter något du vill ha tecknat med min stil då förstås!

När det kommer till priser beror det självklart på hur detaljerat det ska vara och hur mycket tid jag tror att jag kommer behöva. Sedan ska jag ju även skatta på det också och måste därför ta lite för att det ska bli något över till mig, typ alls. Detta är ju något jag drömmer om att kunna leva på och även min enda inkomst just nu.
Jag jobbar i A4 på akvarellpapper och kan göra det med lite blandade tekniker, oftast är det en kombination av akvarellfärg och olika pennor.

Så! om ni känner er sugna på en beställning är det bara att skicka iväg ett mail och höra! artbyhille @ gmail.com
Nu kommer jag vara iväg i nästan en vecka så kan inte sätta igång direkt, men det har ni nog inte missat.
tack o hej, tartxepastej!


Wednesday, October 15, 2014

skottland från förra året

På måndag åker vi alltså till Skottland igen i 6 dagar! Här är lite bilder jag aldrig la upp från förra året. längtarlängtarlängtar. Hoppas bara att jag inte åker på en bihåleinflammation nu bara, är nämligen rätt så förkyld. Håll tummarna för att jag tillfrisknar snabbt!

t: Some photos from last year in Scotland. We're going on monday!! Hope I'm rid of this cold 'til then.

Monday, October 6, 2014

lite från det senaste


-kenny har fyllt år! jag bakade lite. vi spelade ett spel där man är med i en motståndsrörelse, där vissa är spioner. jag blev spion fyra utav fem gånger! så; hille-alltid-spion och går numera inte att lita på. himla kul är det iaf!
-vi behöll sedan melon-vimplarna uppe, för visst blir man lite gladare av att vara i vardagsrummet med dem?
-mitt hår är ny-hennat. känns otroligt skönt. funderar dock på att kapa det pga extremt slitna toppar. vad tror ni om en page? eller bör jag behålla svallet?
-annars har det varit sådär på sistone. har iaf sysselsatt mig med sådant jag gillar, t.ex har jag gjort två illustrations-beställningar som jag nog ska visa snart (ska även göra ett inlägg om olika beställningar man kan göra!).

tänk om man hade en liten stuga i närheten, men ändå isolerat, som man kunde fly till. bara måla hela dagarna, utan att känna skyldighet att göra annat. det hade väl vart något det.