Thursday, March 21, 2013

ett långt inlägg om en vårig dag


för nån dag sen kändes det lite som vår igen!


kenny och jag bestämde oss för att gå hit (mitt favvoställe! men det känns som jag sagt det innan?) och äta brunch.
kommer vara ledsen när jag åker hem och inte hunnit testa ungefär ALLT på menyn. så himla gott!


sedan gick vi vidare mot brick lane i jakt på lite heeftiga byggnader.


så att jag kunde posa lite till lookbook, förstås.


vandrade vidare för att se om vi kunde hitta lite fler hus.


denna gången så vi kunde fota våra nya trollstavar (ja, vår nördighet har nått nya nivåer). här är min Snape-trollstav. kennys är Sirius.


fniss. så himla häftiga (och livsfarliga) är vi!


sedan blev det plöstligt väldigt soligt så vi fortsatte vandra runt lite planlöst sådär.

high hopes borde ni verkligen lyssna på om ni inte hört innan. lyssnar sönder den låten lite just nu.hur glad blir man inte när man ser sånt här på vägen hem?!


och när caféet här nere vid kanalen har börjat öppna igen. då måste det ju ändå vara vår!


finfint. och nu till något annat minst lika fint:


mina fina tjejor jag bodde med i Skottland + bästaste Millan kommer hit ikväll!! peppeeeeeeeen. (bild snodd från Stephys facebook)

t: a lovely spring day with brunch at breakfast club and just walking around taking photos (yes, about the wands, we're incredibly nerdy). some of my lovely girls from sweden (also, I lived with four of them in scotland) are coming to visit today!!

Wednesday, March 13, 2013

back to schwedenkjol från beyond retro och linne från monki. om någon är intresserad.

nu till påsk var ju tanken att vi skulle åka till Sverige i en vecka. efter en massa grubblande fram och tillbaka har vi bestämt oss för att inte använda retur-biljetten. SÅ ERE. jag har förstås extremt blandade känslor när det gäller detta, men i det stora hela så ska det faktiskt bli så förbannat skönt med lite svensk standard!! efter att ha bott i ett rum/lägenhet med (här följer en lista, eftersom jag älskar att lista saker):
1. ett fönster som inte går att stänga. enligt hyresvärden är det "omöjligt" att laga.
2. en följd till detta; en obeskrivlig mängd mögel i vårt rum som ständigt sprider sig ("det kan ni ta bort själva").
3...och ständigt fuktiga kläder i garderoben. mysigt!
4. vägglöss. fy bubblan vad äcklad jag var när vi upptäckte att alla mina kliande utslag var äckelpäckellöss som ätit på mig under nätterna!! det fixade dock vår hyresvärd en utrotare till. kudos till henne, är sjukt imponerad!
5. ett extremt oplanerat kök där det inte får plats ett köksbord. ett halvår av att sitta i sängen eller på golvet och äta. det blir liksom lite tröttsamt.
6. britten som bor i rummet bredvid. tveksam om jag skulle nämna detta, gillar verkligen inte att snacka illa om folk. kan säga som så att jag är rädd för honom av diverse anledningar.

så. alltså. som jag nämnt många gånger innan så ville vi såklart flytta. problemet är bara att jag aldrig lyckats få ett jobb eller ens en ynka praktikplats och Kenny får minimumlön på sitt jobb. då kan det bli lite svårt att flytta och betala både hyra och deposit etc. förstår fortfarande inte hur brittiska löner och hyror går ihop. it's beyond me.

jag känner mig absolut inte färdig med london, men det är så mycket som inte funkar just nu. vill inte bo här bara för att bo här, om ni fattar. vill bo här och trivas. ha ett jobb, en bra lägenhet och vänner att umgås med. just nu har jag inget av detta.

så tillbaka till Sverige blir det, för ett tag åtminstone. sedan får vi se vart vi tar vägen. det finns ju så mycket spännande att upptäcka. CARPE DIEM OSV.

ps. på tal om något helt annat. DETTA är väl för himla bra?! moa slutar verkligen aldrig vara bäst.
ps 2. detta bör man också läsa om man inte redan gjort det.


t: a post about how we're moving back to sweden this easter. I don't want to leave london, but we can't afford to move and we can't stay in this crappy flat anymore. and I can't get a job, so... well. we'll see where we end up next!

Tuesday, March 12, 2013

lite helg

några dagar efter mitt förra inlägg så blev jag mycket värre igen, med en hosta som inte börjat ge med sig förrän nu. misstänker att denna utdragna förkylning går att skylla en del på möglet? nåja, här är iaf lite bilder från helgen.


lite av mitt lördagsgodis. hardy's ♥


fint golv på Museum of London. häftigt ställe överhuvudtaget skulle jag vilja säga.


promenad kring st Paul's när vi ändå var i närheten.


varsin gigantisk macaron fick följa med hem.
och det var ungefär de bilderna som blev bra.

t: my cold/flu got worse so I haven't been up to much lately. this is four pics from my weekend, though. chocolate frog from hardy's ♥, lovely floor at the Museum of London, a walk by st Paul's aaand a gigantic macaron.